LËVIZJA SHPËTON SHËNDETIN
PLATFORMA SHKENCORE

Ndërgjegjësimi për edukimin fizik si një lëndë prioritare që lidhet në mënyrën më natyrale dhe të drejtpërdrejtë me shëndetin, është jetësor dhe është e vërtetuar shkencërisht dhe praktikisht se shëndeti nuk është gjithçka, por pa shëndetin gjithçka është asgjë.
Duhet të udhëhiqemi nga parime shkencore që të kujdesemi për shëndetin dhe të jetojmë pa sëmundje, pasi vetëm kështu e ardhmja e vendit përfiton vlera të mëdha.
Platforma Shkencore ka për qëllim rezultatet e pritshme të të nxënit, që garantohen nga trajtimi i programeve të ndërtuara mbi baza tërësisht shkencore, shoqërore, organizative, edukuese, argëtuese dhe aplikuese.

Lexo më shumë

BASHKOHUNI ME NE! #BEACTIVE

FSHSSH e udhëhequr nga HSSF dhe me koordinim nga partneri kryesor udhëheqës i projektit ISCA, angazhohet për të katërtin vit rradhazi, të përfshijë Shqipërinë në ESSD.
NënKryetari i Bashkisë Tiranë, Andi Seferi së bashku me Presidentin e FSHSSH, ishin prezent në shkollën Sabahudin Gabrani në Tiranë për të çelur eventin sportiv shkollor, ku morën pjesë 500 nxënës.

Lexo më shumë

ISCA ONLINE LEARNING

Zhvilloni aftësitë tuaja në sport, në promovimin e aktivitetit fizik dhe jetesë të shëndetshme duke ndjekur një nga kurset falas online, të zhvilluara nga njerëz me përvojë praktike dhe ekspertizë në avokim, në përfshirje sociale, lehtësira në natyrë, testim fitnesi, diplomaci sportive dhe matje e ndikimit shoqëror.
Zbuloni shumë aktivitete të ndryshme me një përqasje praktike dhe përvojë nga organizata udhëheqëse Evropiane në promovimin e aktivitetit fizik dhe stilit të jetës së shëndetshme.

Gjej kursin e duhur ISCA Online Learning

FSHSSH dhe Bashkia Tiranë organizuan eventin sportiv në shkollën Sabahudin Gabrani.

FSHSSH dhe Bashkia Tiranë organizuan eventin sportiv në shkollën Sabahudin Gabrani, ku morën pjesë 500 nxënës.
Mësuesit e Edukimit Fizik u mësuan fëmijëve ushtrime fiziko-lëvizore, lojëra të ndryshme si kërcime, gara me thasë, balet, lojëra sportive argëtuese me fjongo, etj.
Ekspertja në yoga, trajnoi fëmijët duke u kujdesur për shëndetin mendor nëpërmjet mënyrave krijuese për t'i mbajtur fëmijët aktiv për mirëqenien e tyre fizike dhe mendore.

Lexo më shumë

EVENTE

Western Balkan School Championship in Volleyball (Girls U-15)

Lexo më shumë

Sabahudin Gabrani ESSD

Theksojmë rëndësinë e aktivitetitë fizik me sport dhe lojë

Lexo më shumë

ISF 'StayActive Campaign'

Të jemi aktivë ndërsa qëndrojmë në shtëpi për shkak të COVID-19

Lexo më shumë

ESSD 2019

Së bashku për një jetesë të shëndetshme

Lexo më shumë

RRETH NESH

Federata Shqiptare e Sportit Shkollor është entitet i pavarur, një organizatë jofitimprurëse, e themeluar në Tiranë, Shqipëri në 14 Prill 2016 nga shoqatat e sportit shkollor të mësuesëve të edukimit fizik të vendit.

 

Dita Pa Ashensore 2021.docx

Mendje e Qeshur

Mendje e Qeshur është platforma e parë për fëmijët në Shqipëri e përqendruar te Edukimi Fizik, Vetëdija dhe Mirëqenia që siguron mjete të arritshme gjatë gjithë jetës për të mbështetur trupa dhe mendje të shëndetshme. Mendje e Qeshur u krijua në vitin 2020 nga ekspertët e mirëqenies Prof. asoc. dr. Rauf Dimraj dhe Jimena Lujan në bashkëpunim me Federatën Shqiptare të Sportit Shkollor dhe është sponsorizuar nga ​Agjencia e Shoqerise Civile​.

 

Si te aksesojme 'Mendje e Qeshur'

 

PARTNERË